Lentekriebels de leukste voorjaarsuitjes
Lentekriebels de leukste voorjaarsuitjes

Lentekriebels: de leukste voorjaarsuitjes

Voelt u ze alweer, die lentekriebels? Bij ons slaan ze langzaamaan weer toe en ze stemmen ons behoorlijk goed! Wat we zoal doen in het voorjaar? We zetten de leukste voorjaarsuitjes even op een rijtje.

De leukste voorjaarsuitjes

Wat de leukste voorjaarsuitjes dan zijn? We hebben ze voor u op een rijtje gezet. Lees de 5 tips voor de leukste voorjaarsuitjes waar u lentekriebels van krijgt!

1.   Op pad met de boot

Nederland is een waterland en een van de leukste dingen om te doen als het voorjaar weer aanbreekt, is mooie vaartochten maken. Vooral in Friesland vindt u een aantal prachtige vaarroutes. Waar de elfstedentocht eerst nog niet helemaal toegankelijk was voor boten (die klunen een beetje lastig), zijn een aantal jaar geleden veel bruggen verhoogd en sluizen aangelegd waardoor de tocht der tochten nu altijd mogelijk is. Verder vindt u er de prachtige Middelseeroute en is een vaartochtje naar de eilanden ook een aanrader! Overigens zijn er in Nederland ook vele andere mooie routes. Zo kunt u in Zeeland prachtige routes vinden en de omgeving van Gorinchem mag u ook niet overslaan. Hier komen vijf vaarwegen en drie provincies samen. Hier kunt u bijvoorbeeld dwars door de Betuwe varen of een rondje door het rivierenland maken.

Mocht u nog geen boot hebben? Bij Hulshof Watersport en Campers kunt u terecht voor een prachtige boot. Bekijk het aanbod.

Lentekriebels de leukste voorjaarsuitjes

2.   Weekendje weg met de camper

Campers zijn al een paar jaar ontzettend populair. De verkoop van campers en het aantal mensen dat met een camper op reis zouden willen gaan zit enorm in de lift! Liefhebbers van het camperen zijn vooral enthousiast over de vrijheid die een camper geeft. De zon rijdt u gewoon achterna, u hoeft geen (voor)tent op te bouwen en u kunt op de mooiste plekjes overnachten. U hoeft ook niet direct hele lange reizen te maken. In het voorjaar is het juist leuk om in het weekend in Nederland op ontdekking te gaan. U kunt ontzettend veel mooie verschillende plekken ontdekken . Een goede manier om te ervaren hoe leuk Nederland eigenlijk wel niet is. Een van onze favoriete camperplaatsen is trouwens Camperplaats Leeuwarden! Een mooie locatie, goede service en rondom de camperplaats is van alles te beleven.

Goed om te weten, bij Hulshof Watersport en Campers kunt u ook terecht voor een mooie camper! Daar gaat u gegarandeerd plezier van hebben. Niet alleen dit voorjaar!

Lentekriebels de leukste voorjaarsuitjes

3.   Fietsen

Wist u al dat door lichaamsbeweging ook serotonine en dopamine worden aangemaakt? Als u dus buiten in het lentezonnetje gaat fietsen gaat het dubbelop! Een instant geluksgevoel waardoor u die lange donkere dagen nog sneller kunt vergeten. Neem de fiets mee naar de Veluwe en fiets lekker door de bossen, trotseer de heuvels van Zuid-Limburg en trakteer uzelf daarna op een goed stuk vlaai of wissel in Noord-Holland de polders af met duinen. U kunt uzelf ook een doel stellen door bijvoorbeeld steeds etappes van een fietsroute te maken of doe het niet en geniet gewoon van de beweging, het zonnetje en alles dat u onderweg tegenkomt.

Tip: rondom Camperplaats Leeuwarden zijn ook prachtig fietsroutes te vinden. De camperplaats ligt namelijk op fietsknooppuntenroutes 37 en 70!

Lentekriebels de leukste voorjaarsuitjes

4.   Wandelen

Niet zo van het fietsen? Met wandelen bereikt u dezelfde staat van geluk als met fietsen. Nederland kent ontzettend veel mooie wandelroutes. De bekendste is misschien wel het Pieterpad, maar er zijn nog veel meer. Zo zijn er Langeafstandswandelroutes, Streekpaden (waarvan de nieuwste de Elfstedenroute is) en NS-wandelroutes. Ook zijn er Trage Tochten en Klompen Routes die dwars door het boerenland gaan. Per provincie zijn er ook nog verschillende initiatieven. Zo zijn er de Drentse knapzakroutes, de Groningse struunroutes en de kuierroutes in Overijssel. In Friesland hebben ze de Swalkrûtes (‘swalkje’ is Fries voor rondzwerven) waarbij u langs verschillende kleine dorpen komt.

Mocht u op Camperplaats Leeuwarden overnachten, volg dan de NS-wandelroute door de stad. U kunt de route eventueel uitbreiden om zo ook wat van de omgeving te zien!

Lentekriebels de leukste voorjaarsuitjes

5.   Een leuke stad ontdekken

Een ander leuk voorjaarsuitje om lentekriebels te krijgen is een stedentrip! U heeft vast nog wel een stad in Nederland op uw lijstje staan van plekken die u altijd nog eens wilt bezoeken. Ga naar het diepe zuiden en snuif wat cultuur op in Maastricht, ga lekker winkelen in Utrecht of breng een bezoekje aan Leeuwarden dat, ook nu het jaar van de Culturele Hoofdstad weer afgelopen is, veel te bieden heeft. Het is ook leuk om eens wat kleinere steden te bezoeken. Het Gelderse Elburg is bijvoorbeeld prachtig, in Limburg vindt u het witte stadje Thorn of duik de geschiedenis in in het Noord-Hollandse Monnickendam of Utrechtse Oudewater. Stuk voor stuk zijn al deze steden het bewijs dat Nederland prachtig is!

Lentekriebels de leukste voorjaarsuitjes

We kunnen ons voorstellen dat u de lentekriebels nu helemaal niet meer onder controle heeft, maak dus snel plannen voor het voorjaar en ga er lekker op uit!

Recente berichten