Camperelfstedentocht
Camperelfstedentocht

Camperelfstedentocht

De enige echte Elfstedentocht met de camper! ✓ Inclusief stempelkaart ✓ Langs deelnemende camperplaatsen, bezienswaardigheden en activiteiten.

Camperelfstedentocht voor camperaars

De tocht der tochten, de camperelfstedentocht kan op tal van manieren verreden worden, maar nu ook met de camper! Er is de mogelijkheid mogelijkheid voor camperaars om de Elfstedentocht op georganiseerde wijze te volbrengen.

Camperplaats Leeuwarden

Veel van onze gasten die bij onze camperplaats overnachten; Camperplaats Leeuwarden gaven aan dat ze graag eens alle elf steden per camper wilden bezoeken. Het ontbrak nog aan een platform waarop alle praktische informatie voor camperaars stond en waar camperaars geïnspireerd konden worden om de steden op een unieke manier te kunnen beleven. Met de Camperelfstedentocht hebben we nu een unieke camperbeleving ontwikkeld die het hele jaar door gereden kan worden.

Stempelposten

Camperaars kunnen bij alle elf stempelposten en de ondernemers een stempelkaart ophalen. Het startpunt, het startmoment én de duur van de reis is voor iedereen vrij te bepalen. In iedere elfsteden stad kan gestempeld worden. Wanneer de stempelkaart vol is maken camperaars kans op mooie prijzen. Officieel is de start in Leeuwarden dus de eerste stempel kan gehaald worden bij ons, Camperplaats Leeuwarden. Hier liggen ook de stempelkaarten met de route en de stempel klaar.
Stempelpost

Tips

Via www.camperelfstedentocht.nl en de nieuwsbrief ontvangen rijders van de tocht allerlei leuke tips over wat er in de elf steden allemaal te beleven is. Zo worden de camperaars gewezen op de elf fonteinen, leuke winkels, restaurants, wandel- en fietsroutes, activiteiten en nog veel meer. Daarnaast krijgen camperaars verschillende extra’s, zoals dippers en toast van Van der Meulen, wordt er in Bolsward gratis een Sonnema Berenburg ingeschonken en kan men bij Brouwerij Dockum gebruik maken van leuke aanbiedingen. Bij Jumbo Els Boek Zuiderburen in Leeuwarden krijgen deelnemers vanaf €25,- aan boodschappen en op vertoon van hun stempelkaart een gratis ambachtelijk Fries suikerbrood van Tije de Boer. Meer inspiratie lees dan ook het blog van Barts Boekje.

elfstedenmonument

Camper kopen of huren?

Mensen die een camper hebben gekocht bij Hulshof Watersport en Campers kunnen deze ronde rijden en zo ook de camper testen. Wij bieden de overnachting bij ons camperplaats ook aan. Voor de mensen die zelf geen camper hebben en de camperelfstedentocht willen rijden kunnen een camper huren bij Goboony of bij Averesch Campers of een mooie camper kopen bij ons?

Goed doel Maarten van der Weijden

De Maarten van der Weijden Foundation is natuurlijk onlosmakelijk verbonden aan de Elfstedentocht. In 2019 zwom Maarten van der Weijden de Elfstedentocht om geld in te zamelen voor zijn foundation. We zetten de donaties aan deze mooie foundation voort. Bij iedere volle stempelkaart doneren wij namelijk een bedrag aan de Maarten van der Weijden Foundation. Iedere gedoneerde euro gaat voor de volle 100% naar kankeronderzoek en -projecten. Ook roepen wij deelnemers die genieten van de Camperelfstedentocht op om ook zelf een bijdrage te leveren via de actiepagina op https://camperelfstedentocht.nl/goed-doel/

Goed doel Maarten van der Weijden

Initiatief Camperelfstedentocht

De Camperelfstedentocht is een initiatief van Camperplaats Leeuwarden, in samenwerking met Camping De Domp in Sneek, Camping Sudersé in Workum, Camping de Zeehoeve in Harlingen en Camperplaats Stavoren. Daarnaast haken vijftig ondernemers aan om toeristen een unieke elfstedenbeleving te kunnen geven. Toeristische aanjagers van de verschillende regio’s, Merk Fryslân en verschillende camperplatforms stimuleren het concept. De route is ook te vinden op friesland.nl.

Recente berichten