Campermerken
Campermerken

Camper merken top 10

Er zijn vele verschillende camper merken met allemaal hun eigen specialisaties. In dit overzicht van de camper merken top 10 vertellen we u meer over de geschiedenis en het assortiment van de populairste camper merken

Er zijn vele verschillende camper merken met allemaal hun eigen specialisaties. Vaak wordt een camper uitgekozen op onder andere de indeling, de eventuele voorgeschiedenis, de staat en de prijs. Toch is het ook fijn om wat van het merk te weten. Dat kan handig zijn voor bijvoorbeeld onderhoud, maar het is ook leuk om te weten in wat voor camper u nu rijdt. In dit lijstje van de camper merken top 10 vertellen we u meer over 10 van de populairste camper merken.

1. Hymer

Een van de populairste campers is toch wel de Hymer. Dit Duitse camper merk is in 1957 door Erwin Hymer. Hymer biedt voor ieder wat wils. De bekendste Hymers zijn waarschijnlijk de integraal campers, maar ze hebben ook alkoven, half integraal campers, camperbussen en iets kleinere campervans. Ook geliefd zijn de oude Hymer integraal campers. Misschien kent u ze wel, die met die bruine strepen op de zijkant. 

Hymer staat ook bekend om de vernieuwing die ze brengen in de camper wereld. Ze ontwikkelen ze een nieuwe bus die past bij de tijdsgeest van nu: beter voor het milieu, stijlvol interieur en exterieur, compact maar heel comfortabel. 

2. Carthago

Carthago is in 1979 oprichting door Karl-Heinz Schuler. Het Duitse merk begon in eerste instantie met de uitbouw van alle basisvoertuigen, helemaal aangepast naar de wens van de klant. Ze staan nu bekend vanwege de grote luxe integraal campers, maar vroeger deden ze zelfs de inbouw voor de Volkswagen T3. Langzaamaan bouwden ze verder uit met de Volkswagen T4 en uiteindelijk met het maken van geheel nieuwe alkoof en integraal campers. Nu hebben ze 8 verschillende modellen die op 3 verschillende chassis kunnen worden gebouwd. Ze winnen regelmatig prijzen, onder andere vanwege de veiligheid van de campers en vanwege het aansluiten bij de doelgroep. 

3. Adria  

Adria is in 1965 opgericht in voormalig Joegoslavië. Het eerste model was een caravan die werd geëxporteerd naar en verkocht in Zweden. Dat was de start van het succes. Bij Adria kunt u terecht voor verschillende integraal, half integraal en alkoof campers. Ook produceren ze een mooie ruime buscamper. Adria bedenkt nieuwe innovaties, luistert naar de behoefte van de klant en ze hebben een grote collectie awards. Daarom een verdiende plek in deze camper merken top 10. 

Adria

4. Bürstner

Jakob Bürstner begon zijn carrière in 1924 als schrijnwerker. In 1955 slaat hij een nieuwe weg in als meubelmaker. Zijn zoon Gerhart Bürstner gooit daarna het roer van de firma nog eens om. Hij ziet toekomst in het steeds populairder wordende vakantie vieren met een woonwagen. Samen met een lokale ondernemer maakt hij een chassis waarop een woonwagen gebouwd kan worden. In 1986 besloten ze naast campers zich ook te gaan richten op campers. Met succes! In de jaren die volgden bleven ze innoveren. Nu hebben ze vele comfortabele camper modellen en een luxe buscamper. 

Burstner Nexxo T 740

5. Pössl

De Pössl camper ontstond toen oprichter Peter Pössl eind jaren tachtig zijn eerste bestelwagen zo ontwierp dat hij het het dagelijks voor alles kon gebruiken. Van alledaagse auto vandaag tot bestelwagen morgen en van kantoor op wielen doordeweeks tot vakantiehuis in het weekend. Ook de Pössl komt uit Duitsland en tegenwoordig is het een van de populairste camper merken. De buscampers van Pössl zijn luxe en comfortabel en  voorzien in de behoefte van de klant.

6. Dethleffs

Nog een Duitse camper in het lijstje, Dethleffs. In 1931 bouwde Arist Dethleffs de eerste “woon-auto”  van Duitsland. Hij bouwde deze in eerste instantie voor zijn familie, toen nog geen idee dat dit uit zou groeien tot een van de grootste camper merken. Dethleffs kwam uit de regio de Allgäu, hier worden de campers (en caravans) nog steeds geproduceerd. Ze hebben 16 verschillende modellen, die geschikt zijn voor iedere vakantie. Of u nu een mooie zomervakantie wilt beleven of wilt winterkamperen, de campers van Dethleffs nemen u met gemak mee over de bergen tot aan zee. 

7. Rapido

De geschiedenis van Rapido lijkt wel wat op de geschiedenis van Bürstner. In 1948 werd de firma opgericht door Constant Rousseau. Hij was meubelmaker en werkte graag met hout. In 1961 ontwierp hij voor zichzelf en zijn familie een vouwcaravan van stof op een chassis. In 1976 voegt zoon Pierre zich in het bedrijf van zijn vader. Hij gaat al snel over op het ontwerpen van campers en in 1983 is de eerste camper een feit. Het Franse bedrijf wordt nog steeds gerund door de familie Rousseau, inmiddels staat de zoon van Pierre, Nicolas, aan het roer. De collectie bestaat uit bijna 30 verschillende modellen.  

8. Knaus

Knaus is in 1960 opgericht door Helmut Knaus en is inmiddels een van de meest succesvolle merken in de branche. Ook Knaus begon met de bouw van campers. De eerste camper, ook wel bekend als ‘Sky Traveller’, zag in 1988 het licht. Daarna worden er steeds meer campermodellen aan het assortiment toegevoegd. In 2016 is het model SKY TI zelfs benoemd tot Duitslands meest verkochte half integraal camper. Daarnaast wint Knaus regelmatig prijzen, dus wanneer u kiest voor een Knaus camper weet u zeker dat u goed. 

Knaus

9. Laika

Het Italiaanse camper merk Laika werd opgericht in 1964. Giovambattista Moscardini heeft grote fascinatie met nieuwe avonturen en het verbreden van zijn horizon. Niet alleen op het gebied van reizen, maar ook op het gebied van de ruimte. Daarom is het merk genoemd naar de eerste hond in de ruimte. Dit is ook terug te zien in het logo: een rode windhond met vleugels. De eerste camper van Laika komt uit 1977. Laika staat bekend om campers die functioneel en innovatief zijn. Daarnaast herkent u ook het Italiaans design.  Inmiddels bestaat het assortiment uit 10 campers. Heeft u een ouder model? Onderdelen zijn nog altijd beschikbaar. Klanttevredenheid is namelijk het belangrijkste doel van Laika

10. Westfalia

Westfalia is zeker niet de minste in dit rijtje. Het bedrijf kent zijn oorsprong al in 1844 en was gericht op het bouwen van zware paardenkarren. Vanaf 1951 richten ze zich op de campers, omdat een klant een speciale wens had. Een Duitse officier had het verzoek een VW-bestelwagen uitrusten als huis. Zo ontstond de zogenaamde “Camping Box”. 

Deze moest netjes in het voertuig worden ingebouwd en tegelijkertijd geschikt zijn als slaap-, woon- en werkruimte. Het resultaat was zo’n succes dat de Camping Box al snel in serieproductie ging. Tegenwoordig zijn de Volkswagen Westfalia bussen nog steeds ongekend populair. Later creëerde Westfalia de James Cook camper. De camper biedt veiligheid en comfort en ondanks dat het om een compacte bus gaat, is de camper voorzien van een natte cel. Ook dit werd een succes. Westfalia heeft nu 19 verschillende modellen buscampers. Deze zijn stuk voor stuk geliefd. 

Welke camper is uw favoriet? Bekijk het aanbod van campers van Hulshof Watersport en Campers.  Wilt u een camper verkopen bekijk de werkwijze. 

Recente berichten